MTB Børn & Unge

 

Velkommen til MTB træning for børn og unge fra 2. klasse og opefter. Vores børne- og ungdomshold har fokus på at have det sjovt! Det gør vi blandt andet ved at starte hver træning med 10-20-minuttters opvarmningslege. Det kan f.eks. være stopdans og fangeleg/haleleg – alt sammen mens vi cykler. Børnene lærer en masse færdigheder gennem disse lege – helt uden at tænke over det. Vores mål er, at børnene skal komme og gå med et smil på læben. Vi slutter altid af med en samling, hvor vi får en god snak om træningen. Vi lytter til input fra både børn og forældre. Nogle gange slutter vi også af med juice, is eller bålhygge med skumfiduser.


Udover det gode og sjove fællesskab, har vi også fokus på at gøre både børn og unge sikre i sadlen. Vi lærer dem de nødvendige færdigheder og teknikker, som er nødvendige, når vi er i BikeParken og når vi skal på ture i skoven.


Træningstider
Søndage kl. 15-16.30 i Gedved BikePark (Lykkebjergvej).


Gedved BikePark
I vores unikke BikePark har vi et unikt tilbud til børne og unge. Her kan man have det sjovt på de fede bakker, skarpe sving og øve hop.


Forældreinfo
Har man et barn under 2. klasse, kan barnet deltage ifølge en voksen/forælder indtil det vurderes at barnet kan deltage uden støtte.Klubben har derudover en forventning om, at der er voksne, som børnene kender med på turen, så længe man ikke er fortrolig med trænerne eller stadig har brug for far eller mor, når man slår sig. Kører man med til træning kører træneren forrest, derefter børnene og til sidst forældrene. Vi forventer også, at forældre,der kører med hjælper til, hvis andre børn f.eks. har problemer med deres cykler.


Løb/arrangementer
Der er flere MTB løb for børn og unge, og vi arrangerer også træning i alternative skove for at prøve noget nyt. Klubben har ikke mulighed for at sørge for transport af cykler og børn, så derfor er det nødvendigt, at I støtter op om jeres børns interesse ved at køre dem til disse arrangementer. Har I mulighed for at have flere cykler med, kan I arrangere samkørsel på klubbens Facebook-gruppe (Link til MTB Ungdom).


Vedligehold
Cykler, som bruges aktivt i skoven, trænger til eftersyn efter hver træning. Derfor er det vigtigt at I som forældre hjælper til at holde cyklen ved lige. Cyklen bør tørres af/vaskes og smøres efter hver træning. Der skal også testes at gear og bremser fortsat er velfungerende. Det er dyrt at køre cyklen til cykelhandleren, så det er en god ide at kunne de mest almindelige reparationer selv.

 

Har du spørgsmål eller feedback, så send en mail til: BogU@teamgedved.dk